Soté z tofu s bulgurom

Už to tak v kuchyni býva, že sa vyskytne kreatívna improvizácia, ako mne dnes, chcela som variť niečo iné, ale ako som míňala zásoby z chladničky, vzniklo toto voňavé jedlo plné super zelených potravín. Ak máte radi vôňu thajskej kuchyne, toto jedlo ju trošku pripomína, vďaka kokosovému mlieku a zázvoru. Výsledná chuť je pikantne sladko chutná :-) Tak, ako to my máme radi...

POTREBUJEME:
1 balenie tofu
1 menšia cuketa
1 avokádo
15 hráškových strukov
4 hrste baby špenátu
2 jarné cibuľky
150 ml kokosového mlieka
5 cm zázvoru
1/2 lyžičky chilli vločiek
1/2 šálky bulguru
kokosový olej
soľ

Príprava : tofu vyžmýkame a nakrájame na kocky. Cuketu umyjeme, nakrájame na plátky, zo strukov ak treba zrežeme končeky, cibuľku na kolieska, zázvor nastrúhame a jemnom strúhadle, avokádo na mesiačiky.

Na kokosovom oleji si na chvíľu orestujeme všetku zeleninu okrem avokáda a špenátu, pridáme zázvor, chilli a podlejeme troškou vody, podusíme pár minút - aby bola cuketa chrumkavá. Pridáme kokosové mlieko, avokádo a necháme prevariť, osolíme a vmiešame špenát. Ďalej nevaríme, len premiešame a pridáme aj predvarený bulgur.

Ak neviete ako na bulgur, tak jednoducho, pomere 1:2 (bulgur:voda) ho uvaríme a je to :-)



2 komentáre:

  1. Takéto recepty - to je pre mňa! Už len škoda, že si to vždy musím zjesť sama :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-)) tak hadam sa casom priucia, tiez mojich zvykam, ale ja zas ine len tak nezjem :-)

      Odstrániť