Pohánka s vôňou exotiky

Pohánka. jedna z najzdravších uznávaných superpotravín, vhodná aj pre celiatikov :-) O jej účinkoch isto tí, čo ju aj vyhľadávajú, vedia. Pre tých, ktorí sa s ňou ešte neskamarátili, poviem toľko, že obsahuje antioxidanty, takže nás chráni pred voľnými radikálmi, posilňuje žily a cievy vďaka rutínu - vitamínu P, a tiež posilňuje imunitu aj potenciu :-)

Tento krát vo vyvoňanej podobe a chuti:

POTREBUJEME na 3 - 4 porcie:
hrnček pohánky
1 cuketa 
1/2 červenej papriky 
1/2 kozervy lúpaných paradajok 
1 tofu - vyžmýkame a nakrájame na kocky
4 cm zázvor - nastrúhaný na jemno
1 ČL sušený koriader
1/2 ČL rímsky kmín
chilli - podľa chuti
1 PL kokosový olej

Pohánku si uvaríme v pomere 1 hrnček pohánky - 1 a 1/2 hrnčeka vody. V hlbšej panvici si rozpálime olej chvíľku na ňom opečieme rímsky kmín, aby zavoňal :-) pridáme nastrúhaný zázvor, koriander, tofu, chilli, krátko opečieme a pridáme cuketu a papriku nakrájané na mešie kocky, opäť chvíľu poopekáme a pridáme aj lúpané paradajky nakrájané na kocky a 1/2 šťavy z konzervy.  Podusíme do "al dente" a pridáme nachystanú uvarenú pohánku a zjeme :-)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára