Zeleno-kokosové rezance

... tak som nazvala tento ďalší skvelý variant prípravy obľúbených rezancov. Je v nich použitá zelená zelenina a vegetariáni si prídu na svoje, ak vynechajú hovädzie mäsko a ústricovú omáčku.

POTREBUJEME (3-4 porcie):
3-4 zvitky ryžových alebo vaječných rezancov
1/4 brokolice - končeky
cca 15 ks špičiek zo zelenej špargle
hrsť zelených fazuliek
hrsť čerstvej bazalky
1PL cesnakovo zázvorovej pasty
1-2 plátky hovädzieho mäsa
2 jarné cibuľky
125 ml kokosového mlieka
3 PL  čerstvej limetkovej šťavy
hrsť nepražených kešu orechov
1 PL hnedého cukru
2 PL rybej/ústricovej omáčky
1 PL sójovej omáčky
soľ, maslo

Omeletka:
2 rozšľahané vajcia
1 jarná cibuľka
1 ČL sójovej omáčky





Pripravíme si suroviny: nakrájame si mäso na tenké slížiky, pripravíme si cesnakovo zázvorovú pastu: roztlačené 3-4 strúčiky cesnaku + nastrúhané 4cm zázvoru. Nakrájame všetku zeleninu a pripravíme si rezance podľa zvoleného druhu a návodu na obale. Pomelieme si kešu, nakrájame si cibuľku na kolieska. V hlbšej panvici si rozpálime za lyžicu masla a pridáme 1/2 cesnakovo zázvorovej pasty, premiešame a pridáme mäso a poopekáme do mäkka. Cca 5 minút pred dokončením ešte pridáme 1 jarnú cibuľku nakrájanú na tenké plátky a 1 PL sójovej omáčky. Mäso vyberieme do misky a odložíme.
V tej istej panvici si na výpeku krátko opečieme druhú 1/2 cesnakovo zázvorovej pasty, pridáme zeleninu, cukor, poopekáme a podlejeme trochou vody. Prikryté podusíme. Ak by sme chceli pikantnú verziu, odporúčam pridať 1 chilli papričku k cesnakovo zázvorovej paste.
Keď máme zeleninku al dente, pridáme kokosové mlieko, opečené mäsko, rybiu omáčku, limetkovú šťavu, pomleté kešu a prevaríme 5 minút. Dosolíme a pridáme pripravené rezance a nasekanú bazalku. DObre premiešame a odstavíme.

Podávame s omeletou, ktorú si pripravíme tak, že do rozšľahaných vajec pridáme na jemno nakrájanú cibuľku a sójovú omáčku, urobíme tenkú omeletu, ktorú opečieme z obocho strán a následne zvinieme do roládky, ktorú nakrájame a pridáme na tanier k rezancom.



PS: toto jedlo je vysoko návykové :-D

2 komentáre:

  1. ojojoj! to vyzerá fantasticky!ty si hotový gurmán :) a fotky sú tiež super :))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) dakujem krasne Biba... toto su jedla, s ktorymi sa da veru vyhrat :-)

      Odstrániť