Francúzsky hruškový koláč

Naša nedeľa bola sladká :-) Nie len palacinky potešili mojich maškrtníkov, ale ja som dostala chuť na hruškový koláč, ktorý si práve vychutnávam pri romantickom filme...
POTREBUJEME:
4-5  hrušiek (záleží to od ich veľkosti)

150 g hl. múky
100 g pr. cukru
2 vajcia
10 m vlažného mlieka
3 PL oleja
2 ČL prášku do pečiva
soľ

Poleva:
80 g masla
1 vajce
2 PL kr. cukru

Nakrájané hrušky na tenké mesiačiky som si najprv skaramelizovala v hlbokej panvici na troske vody a kr. cukre. Kým hrušky chladnú, vyšľaháme vajcia s cukrom (aby sa robili bublinky). Zmiešame múku s pr. do pečiva a pridáme k vymiešaným vajciam, dolievame mlieko a olej. Premiešame a nalejeme do múkou vysypanej koláčovej formy. Na vrch poukladáme vychladnuté hrušky - na husto. Dáme piecť na 180° cca na 15 minút (kým koláč nie je zlatistý). 
Medzi časom si urobíme polevu: 
V hrnci roztopíme maslo, necháme schladnúť a následne do neho pridáme vajce a cukor. Vyšľaháme na jednoliatu polevu, ktorú po tých 10-15 minútach pečenia nalejeme na koláč, ktorý sme ešte na pár miestach poprepichovali vidličkou. 
Pečieme ďalších 10 - 15 min, kým nie koláč je zlatohnedý.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára